De oplossing voor dunner wordend haar

Hoe werkt het?

TRIX Basic Alpha

  • Speciaal ontwikkeld voor erfelijke kaalheid
  • Ondersteunt natuurlijk herstel bij haaruitval
  • Zeer geconcentreerd saw palmetto extract 15:1

17,10In winkelmand

Trix Basic Alpha

Trix Basic Alpha voedingssupplementen zijn speciaal ontwikkeld voor de preventie en behandeling van overmatige haaruitval door erfelijke kaalheid. De onderstaande samenstelling van ingrediënten zorgt ervoor dat het haar ondersteunt wordt bij een natuurlijk herstel bij haaruitval.

Voor maximaal resultaat raden wij een gebruik aan van minimaal 6 maanden.

Ingrediënten

Saw palmetto extract 15:1 - 150 mg

Saw palmetto is een natuurlijke stof die afkomstig is van de zaagpalm. Deze palm groeit voornamelijk in het Zuidoosten van de Verenigde Staten en is rijk aan plantaardige sterolen en vetzuren.

Biotine (vitamine B8, 400% ADH) - 0,2 mg

Biotine (vitamine B8) Het natuurlijke ingrediënt biotine ondersteunt een gezonde haargroei.

Proanthocyanidines - 100 mg

Proanthocyanidines zorgen voor een betere bloedtoevoer in de bloedvaten en onderdrukken de aanmaak van het eiwit dat bloedvaten vernauwt.

Tocopherolacetaat (vitamine E, 100% ADH) - 12 mg

Tocopherolacetaat (vitamine E) zorgt voor een betere bloedtoevoer in de hoofdhuid. De haarzakjes krijgen dan een optimale toevoer van bouwstoffen. Vitamine E helpt haaruitval voorkomen en verbetert de conditie van het haar.

Overige

Vulstof: microkristallijne cellulose Ph Eur – 100 mg
Stabilisator: siliciumdioxide – 4 mg
Stabilisator: plantaardig magnesiumstearaat – 2 mg
Capsule: hydroxypropylmethylcellulose (hpmc)

Hoe te gebruiken?

Inhoud: 30 capsules per verpakking
Eenmaal daags een capsule innemen met water
Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden
Buiten bereik van kinderen houden
Niet gebruiken bij zwangerschap
Trix Basic is een voedingssupplement en moet niet worden gebruikt als vervanging van gevarieerde voeding

Haarcyclus

verkort door DHT

Fases

1. Groeifase

Dihydrotestosteron (DHT) wordt in het lichaam aangemaakt en hecht zich op receptoren van het haarzakje. De groeifase van de haar wordt hierdoor verkort van oorspronkelijke vier à vijf jaar tot slechts enkele maanden na diverse haarwisselingen.

2. Wisselfase

Het haarzakje met de oude haar wordt afgestoten. De bloedtoevoer naar deze haar vermindert doordat er een nieuw haarzakje met haar wordt gevormd. De oude haar komt nu minder diep in de hoofdhuid te zitten en is dan ook makkelijker los te trekken. De nieuwe haar is ook aangetast door DHT.

3. Uitvalfase

De oude haar wordt niet meer gevoed en zit als ‘dood materiaal’ op je hoofd. De nieuwe haar wordt nu gevoed en groeit. De oude haar wordt steeds verder de hoofdhuid uitgedrukt.

4. Uitvalfase

De oude haar valt uit. De nieuwe haar zit minder diep geworteld omdat deze is aangetast door DHT. Ook deze haar wordt weer vervangen door een nieuwe haar. De duur van deze haarcyclus is korter dan die van zijn voorganger. Na 5 à 10 cycli zijn de haren zeer dun en kort geworden.

*Deze haarcyclus vindt ongeveer 20x in een mensenleven plaats. De levensduur van iedere door DHT aangetaste vermindert van vier à vijf jaar naar slechts enkele maanden. Dit in tegenstelling tot een gezonde haar bij personen zonder erfelijke kaalheid.

Dunner wordend haar

 

Vroeg of laat krijgt ieder mens te maken met dunner wordend haar. Het is een natuurlijk proces dat hoort bij ouder worden. Zonder haarafwijkingen begint het natuurlijk haarverlies zichtbaar te worden vanaf 60-jarige leeftijd. Een normale haargroeicyclus is een cyclus waarin een haar groeit en uitvalt in een periode van vier à vijf jaar. Deze cyclus herhaalt zich ongeveer twintig keer in een mensenleven. Een mens kan dus 100 jaar worden zonder kaal te worden!

Echter, verschillende haarziekten en haarafwijkingen kunnen hieraan afbreuk doen. De meest voorkomende haarafwijking is erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica). Bij erfelijke kaalheid zorgt het hormoon dihydrotestosteron (DHT) ervoor dat de groeifase van het haar verkort wordt van ongeveer vier à vijf jaar tot slechts enkele maanden. Haaruitval door erfelijke kaalheid is een geleidelijk proces waardoor het aantal haren op de hoofdhuid afneemt en de hoofdhuid zichtbaar wordt.

Mannen met erfelijke kaalheid krijgen inhammen en de kruin dunt uit. Bij vrouwen treedt het haarverlies aanvankelijk op ter plaatse van de middenscheiding en breidt zich uit in alle richtingen. Vrouwen worden dus niet kaal zoals mannen, maar hun haar dunt uit over het gehele hoofd. De leeftijd waarop je kaal wordt voornamelijk bepaald door erfelijkheid. Erfelijke kaalheid komt voor bij 80% van de mannen (18+ jaar) en bij 40% van de vrouwen (45+ jaar), maar ook op jongere leeftijd wordt het gesignaleerd.

Trix Basic Alpha is speciaal ontwikkeld voor haarverlies. Het ondersteunt het natuurlijk herstel bij haaruitval. Een eerste effect mag worden verwacht vanaf zes maanden gebruik. Trix Basic Alpha bevat ingrediënten die een wetenschappelijk bewezen effectiviteit hebben bij haarverlies door erfelijke kaalheid. De wetenschappelijke literatuur vindt u in de bijsluiter.