Skip to main content
Deze info kun je o.a. delen via Facebook, Whatsapp en Linkedin

Er zijn tal van manieren om dun haar dikker te maken. Van cosmetische producten die direct resultaat geven tot medicijnen die op de lange termijn werken. Lees hier over de verschillende manieren en bepaal wat voor jou het beste werkt.

Heel vervelend, maar doe er wat aan!

Meer dan de helft van alle mensen kampt op enig moment in het leven met dun haar. In sprookjes hebben de hoofdfiguren op hun 50e levensjaar nog een glanzende, volle bos. Ook de wereldleiders hebben een bos met haar. Dit komt echter niet overeen met de hoeveelheid haar van de gemiddelde man en vrouw. Tachtig procent van de mannen en 40% van de vrouwen krijgen te maken met voortijdige kaalheid of dunner wordend haar. Overmatige haaruitval is een verschijnsel dat veel mensen op dit moment ervaren of eerder al eens beleefd hebben. Maak jij je geen zorgen en vind je het wel prima zo? Dan is dit artikel niet voor jou bedoeld. Vind je dun haar wel vervelend en zoek je hiervoor een oplossing, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Lees dan vooral verder. In dit artikel bespreken we de opties die je hebt, van haargroei pillen tot haarwerken. Ontdek welke mogelijkheden er zijn en kies de optie die bij jou past om dun haar tegen te gaan.

Lees hier de veelgestelde vragen met deskundig antwoord over ‘haargroei stimuleren’.

 

Gezonde leefstijl

Eet je groenten op en gebruik niet te veel suiker! Als kind heb je dit vast vaker gehoord. Misschien zeg je het wel tegen je eigen kinderen. Een gezonde leefstijl is namelijk niet alleen goed voor je mind and body, maar ook voor je haren. Verzorg je haren dus goed. Groenten en fruit bevatten veel vitaminen en antioxidanten. Een tekort aan bepaalde vitaminen kan leiden tot een slechtere bloedtoevoer naar de hoofdhuid. Hierdoor worden je haarzakjes minder goed gevoed. De haarzakjes nemen uit je bloed de juiste bouwstoffen en mineralen op zodat zij gezonde haren kunnen produceren. Als de juiste bouwstoffen en vitaminen niet beschikbaar zijn zal er een minder gezonde haar uit het haarzakje groeien. Gevolgen hiervan zijn dunner wordend haar en haren die snel breken. Dus eet gevarieerd en gezond en zorg ervoor dat je genoeg lichamelijke beweging krijgt. Een gezonde leefstijl is een mooi streven en het kost je niks.

Gevolgen van stress

Het ervaren van stress is in de huidige maatschappij niet meer weg te denken. Met de opkomst van social media lijken je hersenen geen rust meer te kunnen vinden. Daarbij heeft je kindje zijn mama iedere dag nodig, moet je iedere maand je hypotheek betalen en wil je ook goed presteren bij je nieuwe werkgever. Stress! De gevolgen van stress zijn aantoonbaar door de grote stijging van gemelde stress symptomen bij de huisarts. De meest bekende zijn overspannenheid, burn out en lichamelijke klachten. Zorg er dus voor dat je een gezonde leefstijl hebt zodat je de gevolgen van stress kunt vermijden.

Of je van stress dun haar kunt krijgen? Jazeker, en dan met name door een specifieke situatie waarbij je heftige stress hebt ervaren. Denk hierbij aan fysieke stress zoals hoge koorts, een auto-ongeluk of een operatieve ingreep. Of denk aan mentale stress zoals het overlijden van een naaste, hoge werkdruk of een verstoorde relatie met je partner. Zowel mentale als fysieke stress kan je haargroei negatief beïnvloeden.

Dit werkt namelijk zo: je verliest per dag ongeveer 50 – 100 haren. Dat gebeurt bij iedereen en is normaal. Daarvoor in de plaats krijg je ook elke dag hetzelfde aantal haren weer terug. Ieder haarzakje produceert ongeveer 20x in een mensenleven een nieuwe haar. Een haar wisselt ongeveer iedere vijf jaar. Door een stressmoment hebben sommige haren een opdonder gehad waardoor ze ongeveer 3 maanden te vroeg uitvallen. In plaats van 100 haren per dag kunnen er nu dagenlang meer dan 200 haren per dag uitvallen! Dat is het effect van het heftige stressmoment. Deze haren zouden eigenlijk nog enige tijd moeten blijven zitten, maar vallen nu te vroeg uit. Dit resulteert in een groter aantal haren in je borstel dan normaal.

Het vroegtijdig uitvallen van je haar is een van de gevolgen van stress indien er sprake is van een telogeen effluvium. Blijf rustig, ga nu niet nog meer stressen! Dit type haaruitval (telogeen effluvium) is altijd tijdelijk. Vaak stopt dit proces na ongeveer 6 maanden.

Kun je er zelf dan helemaal niks aan doen? Jawel! Voed en ondersteun je haar met de juiste voedingssupplementen en bouwstoffen. Deze zorgen ervoor dat je haar sneller herstelt. Hiervoor kun je kijken naar het voedingssupplement Trix Basic Beta. Dit voedingssupplement is speciaal ontwikkeld door een team van specialisten en bevat de natuurlijke bouwstoffen voor het haar.

 

Weet je niet zeker welk voedingssupplement bij jou past?

 

Haarcyclus telogeen effluvium, haaruitval door stress. Verkort door heftig stressmoment.

Shampoo tegen haaruitval

Als er een shampoo tegen haaruitval bestaat dan zou dit voor iedereen met dun haar de ideale oplossing zijn. Immers, iedereen wast de haren wel enkele keren per week zodat er nooit haarverlies zou kunnen optreden! Van ingewikkelde procedures zoals een haarimplantatie of haarpigmentatie zou niemand meer gebruik maken. Zo’n shampoo bestaat natuurlijk niet. Volgens haarspecialisten zal er nooit een werkzame shampoo tegen haaruitval op de markt komen, omdat de stoffen uit de shampoo de hoofdhuid niet kunnen binnendringen.

Heb je dan helemaal niets aan een goede shampoo? Jawel, een goede shampoo is bedoeld om zowel de haren als hoofdhuid te wassen. Een hoofdhaar kan namelijk beter groeien in een goed doorbloede, schone hoofdhuid. De kwaliteit van je haren en hoofdhuid neemt toe, maar je haargroei wordt er niet door bevorderd. Het is een prima middel voor de verzorging van de hoofdharen en hoofdhuid, maar ga niet eeuwig zoeken naar een shampoo tegen haaruitval. Die zul je niet vinden.

Haaruitval vitamine

Dat er een verband bestaat tussen haaruitval en vitamine is allang wetenschappelijk bewezen. De oorzaak van haaruitval kan een tekort aan vitaminen zijn. Als je er dan voor kiest om vitamine supplementen te slikken, zorg er dan voor dat je voedingssupplementen met de juiste vitaminen inneemt! Hier volgen de belangrijkste vitaminen die bijdragen aan een gezonde haargroei. Een tekort aan deze vitaminen kan leiden tot dun haar.

– Vitamine D3 (cholecalciferol) verlengt de groeifase van je haar. Door een tekort aan vitamine D3 kunnen kortere en dunnere haren ontstaan doordat de haargroei vermindert.
– Vitamine B8 (biotine) is een natuurlijke ingrediënt dat een gezonde haargroei en huid ondersteunt.
– Vitamine E (tocopherolacetaat) bewerkstelligt een betere bloedtoevoer in de hoofdhuid, waardoor de haarzakjes een optimale toevoer van bouwstoffen krijgen. Vitamine E verbetert de conditie van je haar en helpt haaruitval voorkomen.

Verder dragen de stoffen proanthocyanidines, saw palmetto, N-acetyl-L-cysteïne, melatonine, phytosterol, ferrofumaraat (ijzer) en selenium allemaal bij aan een gezonde haargroei.

 

Lees hier de veelgestelde vragen met deskundig antwoord over ‘haaruitval en vitamine’.

 

TRIX Basic Alpha capsules voor alopecia androgenetica

Haargroei pillen

In dit artikel werd begonnen met het beschrijven van de minst ingrijpende methodes om dun haar tegen te gaan, zoals een gezonde leefstijl. Als je een stapje verder gaat kom je uit bij haargroei pillen. De term haargroei pillen wordt voornamelijk door consumenten gebruikt aangezien fabrikanten en producenten deze term niet mogen gebruiken in de publieke communicatie. Er bestaat geen enkele pil waarvan je haar spontaan gaat groeien. Als er over haargroei pillen gesproken wordt refereert men vaak aan voedingssupplementen zoals Trix Basic of geneesmiddelen zoals dutasteride. Zij remmen het proces van kaal worden en ondersteunen een natuurlijk herstel van het haar.

Hoe het komt dat je dun haar hebt? Als het geen telogeen effluvium is, is de kans groot dat het gaat om het type haaruitval erfelijke kaalheid, oftewel alopecia androgenetica. Een uitleg.

In de hoofdhuid zitten haarzakjes waaruit je hoofdharen groeien. Een hoofdhaar blijft ongeveer vijf jaar groeien, valt dan uit en wordt vervangen door een nieuwe hoofdhaar. Dit is een haarcyclus. Een nieuwe hoofdhaar wordt ongeveer 20x geproduceerd door een haarzakje. Indien je belast bent met erfelijke kaalheid, dit komt voor bij zowel mannen als vrouwen, wordt de haarcyclus op een negatieve manier beïnvloed. Je lichaam maakt het hormoon dihydrotestosteron (DHT) aan. Dit leidt tot een kortere haarcyclus omdat DHT zich hecht aan receptoren van je haarzakjes. Doordat je haarzakjes nu aangetast zijn door DHT neemt de kwaliteit van je haarzakje af. Je haren worden steeds en dunner en vallen uit. Je haarcyclus, die normaal gesproken vijf jaar duurt, kan hierdoor verkort worden naar drie maanden. Dan duurt 20x wisselen geen 100 jaar, maar ben je binnen zes jaar echt kaal! Het verloop van dit proces kun je met behulp van duidelijke illustraties hier bekijken.

Wat je zelf kunt doen tegen haaruitval bij erfelijke kaalheid? Rem of stop de aanmaak van DHT zodat je haarzakjes onaangetast blijven. De meest doeltreffende DHT remmer is dutasteride. Dit is een geneesmiddel dat de aanmaak van DHT in je lichaam bijna volledig afremt. Maar eerst gaan we kijken naar een meer natuurlijke oplossing om de aanmaak van DHT te remmen. Saw palmetto is de best werkende natuurlijke stof die de aanmaak van DHT vermindert. Een zeer geconcentreerd extract hiervan (saw palmetto 15:1) zit verwerkt in het voedingssupplement Trix Basic Alpha. Daarbij zijn ook vitamine B8 (biotine) en vitamine E (tocopherolacetaat) in de capsule verwerkt. Deze haargroei vitamine ondersteunt het natuurlijk herstel van het haar. Dit voedingssupplement is een natuurlijke aanvulling bij een gezonde haargroei.

Lees hier de veelgestelde vragen met deskundig antwoord over ‘alopecia’.

 

Dutasteride

Als je belast bent met erfelijke kaalheid is dutasteride de meest doeltreffende methode om haaruitval en dunner wordend haar tegen te gaan. Doordat DHT zich hecht aan de receptoren van de haarzakjes gaat de kwaliteit van je hoofdharen omlaag. DHT is dus de boosdoener die ervoor zorgt dat je haren dunner worden en te vroeg uitvallen. Dutasteride is een middel dat de aanmaak van DHT stopt. De receptoren van je haarzakjes zijn weer ‘vrij’ waardoor je haarzakjes in volume toenemen. Zodra je haarzakjes weer gezond zijn zullen hier ook gezonde haren uit groeien.

Het effect van dutasteride is wetenschappelijk bewezen. De effectiviteit van het middel is enorm. Dutasteride is enkel op doktersrecept verkrijgbaar. Ga hiervoor naar uw huisarts of een gespecialiseerde kliniek.

Hair fibers

Als je op zoek bent naar een directe oplossing voor je haarprobleem zijn hair fibers de beste keuze. Het is een cosmetische oplossing die geschikt is voor mannen en vrouwen met dun haar.

Hair fibers zijn zeer kleine haarverdikkende vezels van keratine. De fibers zijn snel en eenvoudig aan te brengen en zijn beschikbaar in alle haarkleuren. De hair fibers strooi je door middel van een strooibus op plekken waar je dun haar hebt. Door statische elektriciteit hechten de kleine vezeltjes zich aan je haar. De hoofdhuid word gecamoufleerd omdat de vezeltjes aan het huidoppervlak kleven. Als je de hair fibers op de juiste manier aanbrengt ogen je haren direct dikker en voller! Totdat je je haar wast of grondig borstelt blijven de fibers stevig zitten. De fibers zullen niet zomaar uitvallen. Voor het beste effect was je je haar van tevoren zonder conditioner. Dan droog je het haar en style je het op de manier zoals je het wilt. Breng de fibers altijd aan op droog haar, omdat nat of vochtig haar een minder goede hechting tot stand brengt.

TRIX Basic Fibers geven je dikker haar

Lees hier de veelgestelde vragen met deskundig antwoord over ‘haar sneller laten groeien’.

 

Haarwerken

Soms is de mate van haarverlies al zover ingetreden dat voedingssupplementen, medicijnen en vitaminen of hair fibers niet meer toereikend zijn. Haarwerken en haaraanvullingen kunnen dan een oplossing zijn. Een haarwerk wordt door een haarwerker, een meester kapper, gemaakt. Hiervoor wordt zowel natuurlijk haar als synthetisch haar gebruikt. Je kunt een haarwerk zien als een kunstmatig kapsel, die de uitgevallen haren vervangt. Deze meeste haarwerken bedekken het gehele hoofd, maar er bestaan ook haarwerken (haaraanvullingen) die alleen bepaalde plekken van je hoofd bedekken.

Als je de aanschaf van een haarwerk overweegt is het verstandig om je eerst goed in te lezen. De Alopecia Vereniging kan hierbij helpen. Deze onafhankelijke vereniging is opgericht door lotgenoten en richt zich op het verschaffen van juiste voorlichting. Lees hier nuttige tips die je zullen helpen bij de zoektocht naar het juiste haarwerk.

Haarpigmentatie

Deze mogelijkheid is voornamelijk bedoeld voor mannen. Haarpigmentatie is een niet-chirurgische behandeling waarbij de vorm van haarstoppels in de hoofdhuid wordt getatoeëerd. Dit is een goede oplossing voor mannen die bij gevorderde kaalheid het resterende hoofdhaar afscheren. Op de kale plekken worden optische haarstoppels aangebracht waardoor de kale plek opgevuld wordt. Voor een ongetraind oog lijkt het alsof je een volle haardos hebt waar je de tondeuse overheen hebt gehaald. De resultaten van haarpigmentatie kunnen in sommige gevallen spectaculair genoemd worden.

Haarimplantatie

Haarimplantatie is een ander woord voor haartransplantatie en is voornamelijk geschikt voor mannen. Als je met erfelijke kaalheid belast bent zullen uiteindelijk alle haren op de inhammen en kruin te vroeg wisselen tot er geen haar meer uit het haarzakje groeit. Dan is de hoofdhuid zichtbaar: je wordt nu echt kaal. Erfelijke kaalheid komt bij mannen tot uiting, beginnend bij de inhammen en de kruin. De haarzakjes in deze gebieden zijn gevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) en worden hierdoor aangetast. Dit leidt tot dunner wordend haar en kaalheid. De haarzakjes op de onderrand van de achterkant van het mannenhoofd zijn niet gevoelig voor DHT. Bij een haarimplantatie worden de gezonde haarzakjes uit de achterkant van je hoofd verplaatst naar gebieden waar de kaalheid optreedt (inhammen en kruin). Zodra het haar van het achterhoofd naar de kale plek wordt getransplanteerd zal het haar op de desbetreffende plek gaan groeien. Na verloop van tijd gaan deze haarzakjes nieuwe, niet door DHT aangetaste, haren produceren, waardoor kale plekken opgevuld worden en optisch verdwijnen.

Na de implantatie valt het haar eerst na drie weken uit. Na drie à vier maanden begint het haar te groeien. Ongeveer 12 maanden na een behandeling zie je een optimaal resultaat.

Waarom is een haartransplantatie bij vrouwen zo lastig? Dat heeft twee oorzaken. Allereerst ontwikkelen vrouwen geen kale plekken zoals mannen. Er kan sprake zijn van het dunner worden van haren waardoor transplantaten tussen de bestaande haren moeten worden geplaatst. Zoals het planten van bomen in een bos! Dat is erg lastig zonder de bestaande haren te beschadigen. Daarnaast hebben vrouwen geen zone met DHT-resistente haren, zoals de onderrand van de hoofdbeharing van de man. Bij het oogsten van de haren voor transplantatie kun je niet zien welke haren DHT-resistent zijn en welke niet. Dan kan het voorkomen dat er veel niet-resistente haren worden getransplanteerd die op hun nieuwe plek gewoon weer zullen verdwijnen. Om deze redenen is haarimplantatie bij vrouwen niet erg populair bij de haartransplantatie klinieken. Zij kunnen weinig succes boeken.

 

Heb je haaruitval en weet je niet welk voedingssupplement bij jou past?

TRIX Basic Fibers

  • Gratis demonstratie op afspraak
  • Direct resultaat
  • Onzichtbaar voor het blote oog

22,5031,25Opties selecteren

TRIX Basic Alpha

  • Speciaal ontwikkeld voor erfelijke kaalheid
  • Ondersteunt natuurlijk herstel bij haaruitval
  • Zeer geconcentreerd saw palmetto extract 15:1

18,35Toevoegen aan winkelwagen

TRIX Basic Beta

  • Speciaal ontwikkeld voor haaruitval bij ‘stress’
  • Draagt bij aan onderhoud van normaal haar
  • Bevat de natuurlijke bouwstoffen voor het haar

18,35Toevoegen aan winkelwagen


Deze info kun je o.a. delen via Facebook, Whatsapp en Linkedin
0