De oplossing voor haaruitval door stress

Hoe werkt het?

TRIX Basic Beta

  • Speciaal ontwikkeld voor haaruitval bij ‘stress’
  • Draagt bij aan onderhoud van normaal haar
  • Bevat de natuurlijke bouwstoffen voor het haar

17,10In winkelmand

Trix Basic Beta

Trix Basic Beta voedingssupplementen richten zich op de bevordering van de haargroei en het herstel van de haardikte en –lengte bij haaruitval door ‘stress’ (telogeen effluvium).

Voor maximaal resultaat raden wij een gebruik aan van minimaal 6 maanden.

Ingrediënten

N-acetyl-L-cysteïne - 120 mg

N-acetyl-L-cysteïne bevordert de groei van mooi en gezond haar. Deze stof geeft het lichaam de beschikking over cysteïne, een zwavelhoudend aminozuur dat een essentiële component is van het haareiwit keratine.

Cholecalciferol (vitamine D3, 200% ADH) - 30 mcg

Cholecalciferol (Vitamine D3) verlengt de groeifase van je haar. Een tekort aan vitamine D3 kan de haargroei doen verminderen, waardoor dunnere en kortere haren kunnen ontstaan.

Phystosterol complex - 100 mg

Phytosterol complex bevatten stoffen die essentieel zijn voor de opbouw en aanmaak van haren.

Ferrofumaraat (100% ADH) - 15 mg

Ferrofumaraat is een vorm van ijzer die het lichaam makkelijk kan opnemen. IJzer is nodig bij elke celdeling, dus ook bij de vorming van nieuwe haren. Een tekort aan ijzer kan haargroei doen afnemen en haaruitval veroorzaken.

Selenium (170% ADH) - 100 mcg

Selenium beschermt je lichaam tegen de vorming van schadelijke stoffen. Selenium draagt bij aan het onderhoud van normaal haar.

Melatonine - 250 mcg

Melatonine beïnvloedt de celdeling. De celdeling wordt bevorderd in aanwezigheid van voldoende melatonine. Melatonine staat bekend als een zeer sterk werkend antioxidant. Een (relatief) tekort aan melatonine kan de haargroei afremmen.

Overige

  • Vulstof: microkristallijne cellulose Ph Eur – 76 g
  • Stabilisator: siliciumdioxide – 8 mg
  • Stabilisator: plantaardig magnesiumstearaat – 16 mg
  • Capsule: hydroxypropylmethylcellulose (hpmc)

Hoe te gebruiken?

Inhoud: 30 capsules per verpakking
Eenmaal daags een capsule innemen met water
Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden
Buiten bereik van kinderen houden
Niet gebruiken bij zwangerschap
Trix Basic is een voedingssupplement en moet niet worden gebruikt als vervanging van gevarieerde voeding
Trix Basic Beta bij voorkeur een uur voor het slapengaan innemen

Haarcyclus

telogeen effluvium

Fases

Stressmoment

Een stressmoment kan een negatief effect hebben op de haargroeicyclus. De groeifase van de haar wordt hierdoor met enkele maanden verkort en de haren vallen tijdelijk versneld uit.

1. Groeifase

Een gezonde haar groeit uit een haarzakje. In deze fase bevindt de haar zich gedurende vier à vijf jaar. Hierna begint het wisselproces.

2. Wisselfase

Het haarzakje met oude haar verplaatst zich naar de oppervlakte. De bloedtoevoer naar deze haar vermindert doordat er een nieuw haarzakje met haar wordt gevormd. De oude haar komt nu minder diep in de hoofdhuid te zitten en is dan ook makkelijker los te trekken.

3. Uitvalfase

De oude haar wordt niet meer gevoed en zit als ‘dood materiaal’ op je hoofd. De nieuwe haar wordt nu gevoed en groeit. De oude haar wordt steeds verder de hoofdhuid uitgedrukt. De haargroeicyclus wordt door een stressmoment met 3 maanden verkort. Alle haren die pas 3 maanden later uit zouden vallen, vallen nu al uit! Het aantal haren dat in de borstel of in het doucheputje gevonden wordt is verveelvoudigd.

4. Uitvalfase

De oude haar valt uit. De nieuwe haar zit stevig en diep geworteld en groeit zoals oorspronkelijk weer vier à vijf jaar lang.

*Deze haarcyclus vindt ongeveer 20x in een mensenleven plaats.

Haaruitval door stress

 

Heftige stress heeft een negatief effect op de haren. Haaruitval door fysieke of psychische stress wordt in de medische wereld aangeduid als telogeen effluvium. Bij haaruitval door stress kunnen er ongeveer 150 – 400 haren per dag uitvallen. Door de stress stopt de groei van de haar. De haar komt daardoor minder stevig in de huid vast te zitten en valt hierdoor makkelijker uit. Voorbeelden van stress zijn hoge koorts, bevalling, operatieve ingreep, narcose, een ongeval, infecties, een streng dieet, emotionele problemen of verblijf in een extreem warm land. Vrouwen ervaren na een bevalling veel haaruitval door stress.

 

Een normale haarcyclus bestaat uit drie fases: de groeifase, wisselfase en uitvalfase. Door een stresssituatie wordt de groeifase voortijdig afgebroken. Voortijdig wordt er overgegaan naar de wisselfase. Bij een normale haarcyclus is ongeveer 10% van de haren in wisselfase. Onder normale omstandigheden vallen er zo’n 50 – 100 haren per dag uit. Door de stresssituatie ervaar je nu niet alleen je normale haaruitval, maar ook vallen de haren uit die je pas volgende maand zou verliezen. Je ziet veel meer haren in je borstel en doucheputje dan normaal! Dat zijn doorgaans haren die de lengte van het kapsel hebben (lange haren). In dit geval spreek je van een telogeen effluvium, oftewel haaruitval door stress.

 

Trix Basic Beta draagt bij aan het onderhoud van normaal haar. De combinatie van werkzame stoffen is zodanig dat het eerste effect mag worden verwacht vanaf drie maanden gebruik. Trix Basic Beta is gericht op haaruitval door stress, oftewel telogeen effluvium. Trix Basic Beta bevat ingrediënten die een wetenschappelijk bewezen effectiviteit hebben bij ondersteuning van een gezonde haargroei. De wetenschappelijke literatuur vindt u in de bijsluiter.