FAQ: Algemene Informatie

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over ons, inclusief details over ons bedrijf, beleid, supplementen en diensten. Bekijk de veelgestelde vragen om snel en eenvoudig de informatie te vinden die je nodig hebt.

Inklapbare content

Wat zijn de verschillende soorten haaruitval?

Haarverlies kan overal op het lichaam voorkomen en varieert sterk in oorzaak en ernst. Alleen een medische zorgverlener kan het specifieke type alopecia diagnosticeren.

Alopecia kan worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: geen littekens en littekens.

Alopecia zonder littekens:
1. Androgene alopecia: Ook bekend als haarverlies volgens het mannelijke en vrouwelijke patroon. Dit is het meest voorkomende type en treft ongeveer 50% van de mannen en 15% van de vrouwen. Het wordt voornamelijk beïnvloed door genetica en hormonen zoals DHT.
2. Telogeen Effluvium: Dit type ontstaat door een verstoring van de natuurlijke haargroeicyclus, wat leidt tot een kortere anagene (groei) fase en een langere telogene (verlies) fase. Het kan worden veroorzaakt door factoren zoals ziekte, slechte voeding of bepaalde medicijnen.
3. Alopecia Areata: deze aandoening kan elk haar op het lichaam aantasten. Wanneer het specifieke gebieden treft, wordt het alopecia areata genoemd. Als het volledige kale plekken veroorzaakt, staat het bekend als alopecia totalis, en als het het hele lichaam treft, wordt het alopecia universalis genoemd. Er wordt aangenomen dat het een auto-immuunziekte is.
4. Traumatische alopecia: Net als tractie-alopecia is dit type het gevolg van herhaalde spanning op de haarschacht en de follikel, vaak als gevolg van het trekken van haar of kapsels die het haar gedurende lange perioden belasten. Het komt vaker voor bij kinderen.

Littekens bij alopecia:
Deze minder vaak voorkomende vorm, ook bekend als cicatriciale alopecia, omvat de onomkeerbare vernietiging van haarzakjes, die worden vervangen door littekenweefsel. Alle vormen van cicatriciale alopecia delen deze uitkomst, ondanks verschillende oorzaken.

Om je te helpen bij het navigeren en begrijpen van de verschillende vormen van haarverlies, bieden wij uitgebreide handleidingen die waardevolle inzichten bieden in elk type. Bekijk deze bronnen voor meer informatie over jouw specifieke aandoening.

Het begrijpen van het specifieke type haarverlies is cruciaal voor een effectieve behandeling, dus raadpleeg een arts voor een juiste diagnose.

Wat zijn de verschillen tussen haarverlies bij mannen en vrouwen?

Alopecia androgenetica, algemeen bekend als patroonhaarverlies, komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen en treft ongeveer 50% van de mannen en 15% van de vrouwen. Deze aandoening is het gevolg van een combinatie van genetica en hormonen.

Haarverlies bij mannelijk patroon:
- Begint doorgaans boven de slapen en bij de kruin van het hoofd.
- Leidt tot een karakteristieke M-vormige haarlijn.
- Evolueert zelden tot volledige kaalheid, waarbij het haar aan de zijkanten en achterkant van het hoofd meestal intact blijft.

Haarverlies bij vrouwelijk patroon:
- Veroorzaakt diffuse haaruitval over de gehele hoofdhuid.
- Leidt doorgaans niet tot een terugtrekkende haarlijn.
- Haarverlies is geleidelijker en minder opvallend dan bij mannen.

Het begrijpen van deze verschillen is essentieel voor een effectief beheer van haarverlies. Voor meer inzichten op maat van jouw specifieke situatie raden wij je aan om onze uitgebreide Gids over soorten haarverlies te raadplegen, onze Haarquiz te volgen voor persoonlijke aanbevelingen, of contact op te nemen met ons team voor deskundige hulp.

Kunnen de TRIX Basic-supplementen helpen bij alle soorten haaruitval?

Onze TRIX Basic supplementen zijn specifiek afgestemd op de aanpak van verschillende soorten haarverlies, waaronder alopecia androgenica, telogeeneffluvium en alopecia areata. We raden je aan ons assortiment supplementen te verkennen, elk samengesteld om specifieke soorten haarverlies aan te pakken. Voor gepersonaliseerde aanbevelingen raden wij je aan onze Haarquiz te doen of onze uitgebreide Gids voor Typen Haarverlies te raadplegen.

Wat zijn de verschillende stadia van de haargroeicyclus?

In wezen bestaat de haargroeicyclus uit vier primaire fasen. Deze fasen omvatten de groeifase (anagene), regressiefase (catageen), rust-/rustfase (telogeen) en afstotingsfase (exogeen). Hoewel elke fase meerdere overgangsperioden omvat, zijn deze vier hoofdfasen van fundamenteel belang voor het begrijpen van de haargroeidynamiek. Bij gezonde personen bevindt ongeveer 90 procent van alle haren op de hoofdhuid zich in de groeifase (anageen).

Voor een uitgebreidere verkenning van de haargroeicyclus raden we je aan onze Gidsen voor haarverliestypen te raadplegen, waar je gedetailleerde inzichten vindt in dit ingewikkelde proces.

Zijn er bijwerkingen?

Antwoord komt later.

Verdwijnt de voortgang na het stoppen van de supplementen?

Helaas is er momenteel geen remedie bekend voor alopecia. Zoals bij de meeste haargroeiproducten die verkrijgbaar zijn, kunnen de voordelen van de producten, zodra ze worden stopgezet, afnemen en kan de haarintegriteit terugkeren naar de vorige staat.

Om vooruitgang te boeken en de haargroei te ondersteunen, is het van cruciaal belang om de supplementen consequent te gebruiken zoals voorgeschreven. Continu gebruik is essentieel voor het garanderen van blijvende voordelen en het maximaliseren van de effectiviteit van de behandeling.

Wie heeft uw supplementen ontwikkeld?

TRIX Basic is een innovatieve behandeling tegen haaruitval, vakkundig samengesteld door dermatologen. Deze gespecialiseerde oplossing is meer dan 20 jaar ontwikkeld door het Dutch Hairloss Expert Centrum en heeft met succes duizenden patiënten met verschillende haarverliesaandoeningen behandeld. TRIX Basic is afgestemd op specifieke gevallen van haarverlies en garandeert gepersonaliseerde en effectieve zorg, ondersteund door tientallen jaren expertise en klinische ervaring.

Waar zijn supplementen te koop?

TRIX Basic supplementen zijn te koop in onze online winkel en worden sterk aanbevolen door haarspecialisten en dermatologen.

Heb ik een recept nodig om de supplementen te kopen?

Nee, TRIX Basic-supplementen zijn zonder recept verkrijgbaar, omdat ze zijn samengesteld met natuurlijke ingrediënten en geen medicinale bestanddelen bevatten.

Kan ik met je experts spreken voor een adviesgesprek?

Wij helpen je graag verder en geven je advies bij het selecteren van de beste supplementen voor jouw behoeften. Tijdens ons gesprek beoordelen wij jouw situatie en adviseren wij je de meest geschikte supplementen. Als wij vaststellen dat een consultatie passender is voor jouw specifieke omstandigheden, zullen wij je hierover adviseren.