Skip to main content
Deze info kun je o.a. delen via Facebook, Whatsapp en Linkedin

Hier vind je de meest gestelde vragen over haargroei stimuleren. Het antwoord van de tricholoog vind je eronder. Klik op de onderstreepte woorden om snel door het artikel heen te browsen of gebruik de zoekfunctie ‘control f’ om een specifieke term te vinden. Staat je vraag er niet bij? Neem contact op!

Kan ik mijn haargroei stimuleren?

Bij een normale haargroei (geen haarafwijkingen) is het lastig om haargroei te stimuleren. Toch zijn er twee mogelijkheden: met het natuurlijke hormoon melatonine en met de bloedvat verwijdende vloeistof minoxidil.

Bij een afwijkende haargroei kun je haargroei stimuleren met voedingssupplementen en geneesmiddelen. Het is van belang om eerst te bepalen of er sprake is van een haarafwijking.

Anderen lezen ook: pillen voor haargroei

Wat doet saw palmetto?

Saw Palmetto is een natuurlijke stof, afkomstig van de zaagpalm. Deze stof werkt als een zogeheten DHT-blokker. Als jij belast bent met erfelijke kaalheid zijn jouw haarzakjes zeer gevoelig voor dihydrotestosteron (DHT). Dit DHT hecht zich aan de haarzakjes waardoor de haarzakjes krimpen. Krimpende haarzakjes produceren ongezonde, dunne, korte haren die te vroeg uitvallen. Saw Palmetto remt de aanmaak van DHT waardoor je haarzakjes gezonder blijven.

Anderen lezen ook: shampoo haaruitval

Welke shampoo tegen haaruitval raad je aan?

Een shampoo tegen haaruitval bestaat niet. Was je haren met een milde shampoo die bij je haartype past. Om haaruitval te bestrijden kun je beter kijken naar middelen die het haarprobleem bij de oorzaak aanpakken: voedingssupplementen of geneesmiddelen.

Anderen lezen ook: wat te doen tegen dun haar

Kan een tekort aan biotine haar verdunnen?

Ja, dat biotine haar beïnvloedt is wetenschappelijk aangetoond. Biotine, oftewel vitamine B8, is een vitamine die een essentiële werking heeft in het proces van nieuwe haren aanmaken. Een tekort aan biotine kan leiden tot dunnere, korte haren. Als je dit tekort aanvult met voedingssupplementen zul je de haargroei bevorderen.

Anderen lezen ook: haargroei producten

Wat zijn haar supplementen?

Haar supplementen zijn middelen die een positieve bijdrage leveren aan de groei van je haren. Haar supplementen komen vaak in de vorm van tabletten of smeersels. De haar supplementen van TRIX Basic bevatten de vitaminen en bouwstoffen waarvan is aangetoond dat ze een gezonde haargroei ondersteunen en het herstel van haren bespoedigen.

Anderen lezen ook: haargroei shampoo

Ik wil een snellere haargroei, kan dat?

Bij een normale haargroei (geen haarafwijkingen) is het lastig om een snellere haargroei te bewerkstelligen. Toch zijn er twee mogelijkheden: met het natuurlijke hormoon melatonine en met de bloedvat verwijdende vloeistof minoxidil.

Bij een afwijkende haargroei kun je een snellere haargroei bewerkstelligen door voedingssupplementen of geneesmiddelen in te nemen. Het is van belang om eerst te bepalen of er sprake is van een haarafwijking. Dat kun je doen via onderstaande test.

Bestaan er pillen voor haargroei?

Ja, met pillen voor haargroei worden voedingssupplementen en geneesmiddelen bedoeld.

Anderen lezen ook: haargroei stimuleren na haaruitval

Zijn alle haargroei producten daadwerkelijk werkzaam?

Er zijn veel producten op de markt die claimen de haargroei te bevorderen. Van veel van deze haargroei producten is de werkzaamheid niet wetenschappelijk aangetoond. Dit wil niet zeggen dat deze producten niet werkzaam zijn. Wetenschappelijk onderzoek is namelijk ontzettend duur en tijdrovend, daarom wordt dit niet naar ieder product gedaan.

Anderen lezen ook: nieuwe haargroei na haaruitval

Hoe werkt haargroei?

Voor een duidelijke uitleg met illustraties over de werking van haargroei, klik hier en scroll naar beneden.

Anderen lezen ook: haargroei stimuleren

Kun je nieuwe haargroei na haaruitval krijgen?

Ja, nieuwe haargroei na haaruitval is mogelijk. Onder je hoofdhuid liggen haarzakjes. Uit deze haarzakjes groeien je haren. Na ongeveer vijf jaar valt een haar uit. Ondertussen heeft ditzelfde haarzakje alweer een nieuwe haar aangemaakt. Ook de nieuwe haar valt na vijf jaar uit. Dit wisselproces vindt ongeveer 20x plaats. Na 20x een nieuwe haar geproduceerd te hebben is het haarzakje uitgeput en kan geen nieuwe haren meer aanmaken.

Anderen lezen ook: biotine haargroei

Kan stress haaruitval veroorzaken?

Ja, je kunt door het ervaren van heftige stress haaruitval krijgen. De medische term hiervoor is een telogeen effluvium. Wil je weten of er bij jou sprake is van een telogeen effluvium?

Kan een tekort aan biotine haaruitval veroorzaken?

Het is wetenschappelijk aangetoond dat er een verband tussen biotine en haaruitval bestaat. Als je niet voldoende biotine in je lichaam hebt zullen je haarzakjes ongezondere haren produceren. Deze ongezondere haren worden korter, dunner en vallen eerder uit. Het tekort aan biotine kun je verhelpen door je dieet aan te passen of voedingssupplementen in te nemen die biotine bevatten.

Anderen lezen ook: biotine haar

Wat te doen tegen dun haar?

Bijna de helft van alle mensen komt in aanraking met haarproblemen en vraagt zich wel eens af wat te doen tegen dun haar. Vaak is een haarafwijking hier de oorzaak van. Zodra je hebt bepaald of er sprake is van een haarafwijking kan er een behandeling gekozen worden. Voor de meeste haarafwijkingen zijn er oplossingen. Doe de test of raadpleeg een deskundige zoals je huisarts of gespecialiseerde haarkliniek.

Anderen lezen ook: hoeveel haren verlies je per dag

Wat te doen bij haaruitval?

Veel mensen weten niet meteen wat te doen bij haaruitval. Allereerst wil je weten wat de oorzaak van je haaruitval is. In de meeste gevallen is er sprake van een telogeen effluvium of erfelijke kaalheid. Voor beide haarafwijkingen zijn er oplossingen.

Anderen lezen ook: haargroei supplementen

Bestaat er voor haaruitval een shampoo?

Er bestaat voor haaruitval geen shampoo die de haargroei herstelt. Haaruitval is een proces dat binnenin je lichaam ontstaat. De oorzaak hiervan is vaak een haarafwijking of een vitaminetekort. Een shampoo kan de huidbarrière niet passeren. Hierom is het niet mogelijk om met een shampoo haaruitval tegen te gaan. Een shampoo met Aminexil is hierop een mogelijke uitzondering.

Anderen lezen ook: shampoo tegen haaruitval

Kun je met biotine haargroei versnellen?

Ja, indien er sprake is van een tekort aan biotine kan haargroei versneld worden. Biotine, oftewel vitamine B8, krijg je binnen door je dieet. Biotine zit voornamelijk in bonen, brood, vis, vlees en melk. Als je dieet niet voornamelijk uit deze voedingsmiddelen bestaat kun je een tekort aan biotine hebben. Dit tekort kun je aanvullen met de voedingssupplementen van TRIX Basic.

Wil je weten welk voedingssupplement bij jou past?

Kan een shampoo haaruitval veroorzaken?

Het is niet mogelijk dat het gebruik van een shampoo haaruitval veroorzaakt. Het is wel mogelijk dat het gebruik van een shampoo de kwaliteit van je haren aantast. Door je haren te vaak te wassen met een slechte shampoo kan de structuur van de haar worden aangetast en daardoor eerder worden beschadigd.

Anderen lezen ook: wat is goed voor je haar

Haaruitval wat te doen?

Veel mensen weten niet meteen bij haaruitval wat te doen. Allereerst wil je weten wat de oorzaak van je haaruitval is. In de meeste gevallen is er sprake van een telogeen effluvium of erfelijke kaalheid. Voor beide haarafwijkingen zijn er oplossingen.

Anderen lezen ook: haargroei bevorderen

Kun je haargroei stimuleren na haaruitval?

Ja, je kunt haargroei stimuleren na haaruitval. Indien er sprake is van een telogeen effluvium is het voedingssupplement TRIX Basic Beta uitermate geschikt. Indien er sprake is van erfelijke kaalheid is voedingssupplement TRIX Basic Alpha uitermate geschikt.

Anderen lezen ook: snellere haargroei

Wat is goed voor je haar?

Om goed voor je haar te kunnen zorgen is het belangrijk om eerst te weten wat goed is voor je haar.
1. Een gezond dieet zodat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.
2. Hitte is niet goed voor je haar, vermijd langdurige blootstelling aan de zon en rustig aan met de föhn.
3. Niet stressen. Van heftige stress kun je haaruitval krijgen.
4. Trek je haar niet te strak naar achteren en was je haar met een milde shampoo die bij je haartype past.

Anderen lezen ook: wat te doen bij haaruitval

Welke haargroei supplementen passen bij mij?

Om erachter te komen welke haargroei supplementen bij jou passen is het van belang eerst vast te stellen of er sprake is van een haarafwijking. Via onderstaande test bepaal je of er sprake is van een haarafwijking en zo ja, welk voedingssupplement hierbij hoort.

Wat heeft zink met haaruitval te maken?

Er bestaat een klein verband tussen zink en haaruitval. Een ernstig tekort aan zink kan haaruitval veroorzaken. Dergelijke tekorten komen bij een normale voeding zelden tot nooit voor. Als zodanig is een zinktekort geen reële oorzaak voor haaruitval.

Anderen lezen ook: saw palmetto

Hoeveel haren verlies je per dag?

Als je niet weet hoeveel haren je per dag verliest kan het confronterend zijn als je ineens 50 haren uit je borstel plukt. Geen zorgen, je verliest per dag gemiddeld 50-100 haren. Zodra je meer dan 150 haren per dag verliest bestaat de mogelijkheid dat je een haarafwijking hebt.

Anderen lezen ook: stress haaruitval

Versnelt je haargroei door shampoo te gebruiken?

Nee, het versnellen van je haargroei door een shampoo te gebruiken is niet mogelijk. Een shampoo is bedoeld voor het wassen en reinigen van je haren en de hoofdhuid. Haargroei vindt plaats binnenin je lichaam. Onder je hoofdhuid liggen haarzakjes. Deze haarzakjes maken haren aan. Als je gezonde haarzakjes hebt zullen ze gezonde, sterke haren produceren. Een haarzakje is gezond doordat er een goede doorbloeding naar het haarzakje is en doordat de juiste bouwstoffen en vitaminen afgegeven worden aan het haarzakje.

Anderen lezen ook: haaruitval wat te doen

Kun je met voedingssupplementen haargroei bevorderen?

Ja, indien er sprake is van een haarafwijking kun je je haargroei bevorderen met voedingssupplementen. De drie verschillende voedingssupplementen van TRIX Basic zijn speciaal ontwikkeld voor drie typen haarafwijkingen. Namelijk alopecia androgenetica, een telogeen effluvium en alopecia areata. Via onderstaande test kun je bepalen of jij een van deze haarafwijkingen hebt.

Welke shampoo voor haaruitval moet ik nemen?

Een specifieke shampoo voor haaruitval bestaat niet. Een mogelijke uitzondering hierop zijn shampoos met Aminexil. Om haaruitval te bestrijden kun je beter kijken naar middelen die het haarprobleem bij de oorzaak aanpakken: voedingssupplementen of geneesmiddelen.

Anderen lezen ook: haar supplementen

TRIX Basic Alpha

  • Speciaal ontwikkeld voor erfelijke kaalheid
  • Ondersteunt natuurlijk herstel bij haaruitval
  • Zeer geconcentreerd saw palmetto extract 15:1

18,35Toevoegen aan winkelwagen

TRIX Basic Beta

  • Speciaal ontwikkeld voor haaruitval bij ‘stress’
  • Draagt bij aan onderhoud van normaal haar
  • Bevat de natuurlijke bouwstoffen voor het haar

18,35Toevoegen aan winkelwagen

TRIX Basic Gamma

  • Speciaal ontwikkeld voor pleksgewijze kaalheid
  • Draagt bij aan onderhoud van normaal haar
  • Bevat biotine en ijzer

18,35Toevoegen aan winkelwagen


Deze info kun je o.a. delen via Facebook, Whatsapp en Linkedin
0